Geen aangifte meer bij vermissing paspoort

Voorheen moest je bij het missen van je paspoort of ID-kaart naar de politie om aangifte toen en naar de gemeente om een nieuw document aan te vragen. Dit is niet meer nodig. Al enkele jaren werd deze nieuwe methode getest door ruim 250 gemeenten en nu gaat het gehele land werken met deze nieuwe aanpak met vermiste reisdocumenten umjliss.

Reizigers hoeven niet meer naar twee verschillende instanties om een vermissing te melden, dat maakt het een stuk makkelijker! De politie krijgt nog steeds signalen van de gemeenten wanneer een vermist document kan duiden op fraude.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is het nu aan het aanpassen in de Paspoortwet. Het wetsvoorstel zal naar verwachting deze zomer aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

Op vakantie in eigen land

Op vakantie in eigen land wordt steeds populairder volgens onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Ongeveer 100.000 mensen meer dan vorig jaar plannen een reisje binnenlands. Het aantal Nederlanders dat een vakantie over de grens doorbrengt blijft ongeveer hetzelfde.

In Nederland zijn vooral de bungalowparken en campings populair. Frankrijk is de meest geliefde vakantiebestemming onder de Nederlanders, maar ook Spanje, Italië en Portugal doen het goed. Er wordt iets minder gekozen voor Griekenland en Turkije, dit komt mede door alle onrust in die regio.

De 103de editie van de Tour de France

Het is bijna weer zover! De Tour de France. De 103de editie van de Tour de France wordt gereden van 2 tot en met 24 juli. Op 2 juli zal vanaf het prachtige schiereiland Mont Saint-Michel het startsein klinken en de Ronde van Frankrijk zal traditiegetrouw eindigen in Parijs.

Normaal gesproken wordt er gestart met een proloog, maar dat is dit jaar het niet geval. Andorra zal ook de Tour de France verwelkomen. Het landje is namelijk finishplaats, rustdagplaats en startplaats voor een nieuwe etappe. Andorra is niet het enige stukje waar buiten Frankrijk wordt gereden. Ook het Zwitserse Bern wordt aangedaan.

De Tour is anders in elkaar gezet als voorgaande jaren, zoals net al besproken dus geen start met een proloog maar wel twee individuele tijdritten. Echter geen ploegentijdrit dit jaar. Er zijn maar liefst negen bergritten, waarvan de eerste etappe al in etappe vijf wordt gereden. De bekendste col die gereden gaat worden is de Mont Ventoux in etappe twaalf.